Diskettes         
Usb sticks         
Cd-r / Dvd+r         
CD/DVD persing         

 

 
De USB-stick die eind 2000 zijn intrede deed is tegenwoordig een veel gebruikt medium. De capaciteit begon met 8 Mb en momenteel zijn ze verkrijgbaar tot meer dan 128 Gb. Het meest gebruikt zijn de 1 Gb, 2 Gb en 4 Gb varianten, meestal genoeg om alle benodigde data op te slaan en zeker ook heel betaalbaar. Toch zijn ze relatief duur in vergelijking met een cd of dvd. De herschrijfbare cd-recordable is door dit medium echter wel naar de achtergrond verdrongen. De prijsverschillen tussen de sticks kunnen behoorlijk variëren, uiteraard afhankelijk van de capaciteit maar zeker ook wordt de prijs bepaald door de behaalde lees- en schrijfsnelheid. Doorgaans is de leessnelheid twee maal zo groot als de schrijfsnelheid.

Waren ze in het begin nog allemaal FAT16 geformatteerd, tegenwoordig is de standaard FAT32 waardoor ze beter compatible zijn met verschillende systemen. Een NTFS format is ook mogelijk maar zeker niet aan te raden (tenzij voor eigen gebruik) omdat deze door veel computers niet gelezen kan worden. Ook kunnen ze van een CDFS of U3 format worden voorzien waardoor het mogelijk is om programma's automatisch te laten starten. De duurzaamheid van een kwalitatief goede stick is erg hoog, toch kan de betrouwbaarheid na verloop van tijd en veelvuldig gebruik afnemen. Bij enkele tienduizenden keren herschrijven is het goed mogelijk dat het interne flash geheugen niet meer accuraat is.

 
Voor het dupliceren in grote en ook kleine aantallen van uw USB-sticks kunt u uiteraard bij ons terecht. Uw opdracht zal meestal binnen een paar dagen gereed zijn. Het format van de stick dient echter wel FAT16 of FAT 32 te zijn of indien niet geformatteerd dan wordt dit door ons gedaan.

 

Agadisk  |  Drunenstraat 2  |  5043 JR  |  Tilburg  |  Nederland  |  Tel: +31 (0)6 52 59 31 95   E-mail: info@agadisk.nl       
Home         
Vakantiesluiting         
Verpakkingen         
Opruiming         
Prijzen         
        
          Historie                Portfolio                  F.A.Q                Aanleveren            Product specificaties             Contact                FTP