Diskettes         
Usb sticks         
Cd-r / Dvd+r         
CD/DVD persing         

 

 
Algemeen
In 1982 zag de Compact Disc (CD) voor het eerst het daglicht. Toen nog bedoeld voor het uitsluitend afspelen van muziek maar binnen twee jaar ook in gebruik voor het opslaan van computerdata. Vijftien jaar later, in 1997, kwam de Digital Versatile Disc (DVD) op de markt.

Productie
Het proces van een cd en dvd persing begint met het maken van een glasmaster van de door u aangeleverde cd of dvd recordable. Na een uitgebreide kwaliteits-controle en goedkeuring van deze glasmaster wordt hiervan een stamper gemaakt die uiteindelijk voor de persing gebruikt gaat worden.

Tijdens de persing wordt er onder hoge druk polycarbonaat geïnjecteerd waarbij de stamper zorgt voor een exacte kopie van de eerder door u aangeleverde schijf. De geperste cd/dvd wordt vervolgens van een reflecterende coating en een beschermlaag voorzien. Het schijfje is nu klaar om te worden bedrukt.
 
 

Voor het bedrukken kan er gekozen worden tussen zeefdruk en offsetdruk. Zeefdruk is uitermate geschikt bij een ontwerp dat uit tekst, vlakken en of lijnen bestaat. Gaat het om een foto afbeelding dan wordt de beste kwaliteit met offsetdruk behaald. Wij kunnen uw media bedrukken in maximaal 6 kleuren.

Capaciteit
Op een cd-rom kan maximaal 700 Mb aan data of 80 minuten muziek worden opgeslagen. Indien dit niet voldoende is dient u te kiezen voor een dvd. De standaard dvd (officiële naam dvd-5) heeft een capaciteit van 4.7 Gb. Voor een nog grotere capaciteit persen wij ook de 'double layer' dvd (officiële naam dvd-9) met een capaciteit van 8.5 Gb.

Oplagen
Omdat de kosten voor het maken van een glasmaster/stamper relatief hoog zijn is een persing niet haalbaar voor kleine aantallen. Om deze reden hanteren wij een minimum oplage van 500 exemplaren. Orders met lagere oplagen zijn uiteraard ook welkom, deze worden dan niet geperst maar op recordable's gedupliceerd.

Productietijd
Bij een persing dient u rekening te houden met een gemiddelde doorlooptijd van 8 werkdagen nadat al het materiaal is aangeleverd. Dit is ook afhankelijk van de oplage en de soort verpakking.

 

Agadisk  |  Drunenstraat 2  |  5043 JR  |  Tilburg  |  Nederland  |  Tel: +31 (0)6 52 59 31 95   E-mail: info@agadisk.nl       
Home         
Vakantiesluiting         
Verpakkingen         
Opruiming         
Prijzen         
       
          Historie                Portfolio                  F.A.Q                Aanleveren            Product specificaties             Contact                FTP